Binnenkort op reis? Zo kies je een goede sim only

Ben je binnenkort van plan om op wereldreis te gaan? Dan is het zaak om je goed voor te bereiden. Zo is slim om nog eens naar je reisverzekering op te nemen, je huidige abonnementen op te zeggen en je sim only abonnement te wijzigen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het vergelijken van een sim only abonnement voor je op reis gaat.

Is je telefoon wel sim lockvrij?

Voordat je overstapt naar een andere provider is het verstandig te controleren of je telefoon wel simlockvrij is. Dit houdt in dat je telefoon simkaarten van andere providers kan accepteren. Tegenwoordig is dit bij de meeste telefoons wel het geval. Indien dit niet het geval is kan je je telefoon simlockvrij laten maken.

Welke sim only past bij mij?

Ga je bij het goedkoopste sim only voor onbeperkt internet? Als je gaat voor het goedkoopste abonnement gaat is het verstandig te kiezen voor een virtuele provider. Deze providers houden de prijzen behoorlijk laag en hebben vaak leuke acties. Staar je echter niet blind op de prijzen! Kijk bijvoorbeeld ook of je je abonnement maandelijks kan opzeggen. Bij providers als Ben en Simyo is dit mogelijk. Controleer uiteraard de totale kosten over de gehele looptijd. In sommige gevallen kan een toestel met een abonnement een stukje goedkoper zijn dan toestel met abonnement dat in de aanbieding is!

Voor welke abonnement ga jij?

Als je van plan bent om te gaan reizen zal je je telefoon waarschijnlijk wat minder gaan gebruiken. Desondanks is het slim om bij het kiezen van je abonnement te kijken hoeveel je bij je oude abonnement verbruikte. Op basis daarvan krijg je een goed beeld hoeveel MB’s je per maand gaat gebruiken.

Bij twijfel is het slim om een grotere bundel te bestellen. Zeker als je besluit om buiten de EU te reizen is het niet verstandig om buiten je bundel te gaan. Daarom is het wellicht een idee om te kiezen voor een sim only voor onbeperkt internet.

Welke sim only met internet is slim om te nemen?

Om je beste sim only te kiezen is het raadzaam om een vergelijker te gebruiken. Binnen enkele minuten weet je welke sim onlyprovider het beste bij je wensen aansluit. Door je databundel, belminuten en SMS, en je contractduur door te geven krijg je een lijst abonnementen die het beste bij je behoefte aansluiten.
Op internet heb je tal van vergelijkers, zoals Simonlycheck.nl, bellen.com en prijsvergelijken.nl. De keuze is aan jou!

Hoe bespaar je in het buitenland op je telefoonkosten?

We maken een onderscheid tussen reizen binnen de Europese Unie en daarbuiten. In beide gevallen is het aan te raden zoveel mogelijk wifi te gebruiken. Dat is immers gratis! Binnen de Europese Unie mogen providers geen extra kosten in rekening brengen als je buiten je bundel komt. Wel zo voordelig!

Reis je buiten de Europese Unie? Dan moet je oppassen! De tarieven per minuut of MB kunnen flink oplopen. Iedere provider heeft hiervoor zijn eigen regels opgesteld. Gebruik zoveel mogelijk wifi om onnodig hoge telefoonkosten te voorkomen.