Goedkope citytrip bestemmingen

Je wilt er graag even tussenuit. Even vluchten van de lange werkdagen, het Nederlandse weer en alle andere verplichtingen. Maar jij en je partner hebben geen zin om enorm veel geld uit te geven voor een paar dagen weg. Toch zijn er een heleboel steden waarbij dat ook helemaal niet hoeft. De volgende steden zijn zeker de moeite waard om een keer te bezoeken, en niet alleen om de prachtige steden zelf. Deze steden zijn hartstikke goedkoop. Dus inpakken maar!

Krakau
Krakau, een grote stad in Polen, is met zijn mooie architectuur de moeite waard om te bezoeken. Ook ligt het vernietigingskamp van Auschwitz hier in de buurt, iets wat je toch ervaren moet hebben als je er in de buurt bent. Ook kan je aansluiten bij een van de vele gratis street art tours. Naast de vele bezienswaardigheden kun je in Krakau ook enorm goedkoop maar lekker eten!

Boedapest
Het is over het algemeen bekend dat Oost-Europa enorm goedkoop is. Zelfs verblijven in een grote Oost-Europese stad als Boedapest is niet duur. Eten en drinken kan al voor minder dan €18,- en ook veel tours die worden gegeven zijn gratis. Je vindt hier veel koffiehuizen en bars, daarnaast is het een aanrader om de velen uitkijkpunten te bezoeken. Tip: Ook het openbaar is hier hartstikke goedkoop!

Praag
Praag, het Parijs van Oost-Europa. En dat is echt niet gelogen. Praag is in alle seizoenen mooi. Toch is het misschien slim om Praag in de zomer te mijden. Praag heeft namelijk een landklimaat, wat inhoudt dat de zomers er bloedheet zijn en de winters ijskoud. Toch wil dat niet zeggen dat het er dan niet mooi is. Ga door de oude straatjes op zoek naar de lekkere en vele koffietentjes. En vergeet natuurlijk niet om via de Karelsbrug de Praagse burcht te bezoeken. Van de vele bezienswaardigheden moet je ook de astronomische klok hebben gezien die op het oude stadplein staat. Praag wordt wel steeds populairder en dus ook steeds duurder. Wel een reden meer om zo snel mogelijk een bezoek te brengen!

Riga
Riga is de grootste stad van de drie Baltische staten, maar toch is de mooie oude binnenstad gewoon lopend te verkennen. Deze binnenstad is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Toch kent de stad geen massatoerisme, waardoor je hier heel goedkoop kunt verblijven. De stad staat wel vol met restaurants, bars en cafeetjes. Daarnaast kan je een mooie wandeling maken langs alle schattige huizen en pleinen. Ook de drie grote kerken die in Riga staan zijn de moeite waard. Dit zijn de centrale St. Pieter, de dom en de St. Jacobskathedraal.

Porto
Veel mensen die Porto en Lissabon beiden hebben gezien, zeggen eerder nog een keer naar Porto te willen. Alles is hier betaalbaar en voor €25,- kun je hier lekker dineren. In Porto hangt een knusse, gezellige sfeer, mede doordat de stad ook redelijk compact is. De vele historische gebouwen, kleurrijke huizen, kerken, kathedralen, bruggen, de Douro en de Ribeira vormen samen de vele bezienswaardigheden die Porto te bieden heeft. Aan de overkant van de Douro, in Vila Nova de Gaia bevinden zich veel Porthuizen. Tip: boek een boottocht met Portproeverij. Op de boot heb je een mooi uitzicht van de skyline van Porto en kom op, eenmaal in Porto moet je de Port een keer geproefd hebben!

Sofia
Het is dus echt Oost-Europa waar de goedkoopste citytrip bestemmingen zich bevinden. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije. Het is ook een van de oudste steden van Europa. Hierdoor vind je hier enorm veel verschillende stijlen. Neem een kijkje bij de vele gebouwen en bruggen, waaronder de Leeuwenbrug, Adelaarsbrug en het theater van Ivan Vazov. Ook Largo is een bezoekje waard, dit is een verzameling overheidsgebouwen. Daarnaast heeft Sofia ook veel moskeeën, synagogen, tempels, kerken en kathedralen. Nog een tip: het Vitosha natuurpark is een mooie dagbesteding maar hier vind je ook een mooi uitzichtpunt. Het is een aanrader om deze veelzijdigheid aan bezienswaardigheden te gaan bekijken.

Zoals je kunt lezen zijn er dus veel mogelijkheden wat betreft goedkoop citytrippen. Via skyscanner.nl kun je goedkope vliegtickets in de gaten houden naar de bestemmingen. Hotels in deze steden zijn ook zeker niet duur, maar een alternatief is ook Airbnb.nl. Mochten jij en je lief toch liever dichter bij huis willen blijven, kun je ook kijken op deze blog over weekendjes weg.