Als beginnende ondernemer op vakantie gaan: kan dat gemakkelijk?

Ben je pas gestart als ondernemer? Het is natuurlijk geweldig als het goed gaat. Het is lekker druk en je krijgt volop aanvragen. De boog kan echter niet altijd gespannen staan. Voor een ondernemer is het essentieel om te ontspannen. Work hard, play hard! De vraag is alleen of je wel weg kunt? Gaan de klanten je niet missen? Zal de boel niet als een kaartenhuis in elkaar vallen als je er niet bent? Het is iets waar je pas achter komt als je daadwerkelijk op vakantie bent geweest. Een welverdiende vakantie.

Bereid de vakantie goed voor

Door alles goed te organiseren is het niet nodig om je zo bang te maken. Kies een goede VPS provider om de site altijd in de lucht te houden. Ook is het slim om alles in de cloud te plaatsen. Vanaf de vakantielocatie is het dan mogelijk om er toegang tot te hebben. De laptop thuis laten raden we trouwens af. Wat als er een brandje geblust moet worden? Dan is het prettig om al het juiste gereedschap bij de hand te hebben. Kies daarom ook altijd een vakantielocatie waar er wifi aanwezig is. Een VPN gebruiken (virtual private network) is dan aan te raden. Het is immers belangrijk om de gegevens van het bedrijf en de klanten goed te beschermen. Met een VPN is dit mogelijk.

De telefoon doorschakelen naar een telefoonservice

Om professioneel bezig te zijn is het slim om gebruik te maken van een telefoonservice. Niemand krijgt dan de voicemail. Iedereen die belt wordt direct te woord gestaan. Vervolgens is het mogelijk om actie te nemen op basis van de telefoontjes. Als het geen spoed heeft kan men aangeven dat de ondernemer op vakantie is om even bij te tanken. Daarna gaat hij weer vol gas aan de slag voor zijn klanten.