Dingen die je nog moet doen voor je een lange reis gaat maken

Inentingen

Als je naar Aziatische, Amerikaanse of Afrikaanse landen gaat is het nodig om jezelf te laten inenten. Dit is verplicht en zo voorkom je allerlei enge ziektes die je liever niet wilt hebben.

Naar de tandarts

Dit klinkt misschien apart maar zorg ervoor dat je naar de tandarts bent geweest als je maandenlang op reis gaat zo weet je zeker dat je gebit schoon en gaatjes loos is. Je wilt er aan de andere kant van de wereld niet achter komen dat je een gaatje hebt. Als je in een ander land dan Nederland naar de tandarts moet kan je dat ontzettend veel geld kosten, aangezien de kosten dan niet gedekt worden door de verzekering. Bij Tandartspraktijk Schiedam kan je altijd terecht.

Goede reisverzekering

Als je naar een verre vakantiebestemming gaat of voor een langere tijd gaat rondreizen moet daar ook een bijpassende verzekering voor worden afgesloten. Laat je goed informeren door je verzekeraar. Je wilt er niet pas te laat achter komen als je onverzekerd rondreist.

Boek je overnachting vroegtijdig

Kijk vroegtijdig naar potentiële slaapplaatsen. Je wilt er niet pas op het laatste moment achter komen dat de door jouw gekozen hotel vol zit. Ook moet je rekening houden met lokale feestdagen als het een nationale feestdag in het desbetreffende land is dan is de kans ontzettend groot dat het hotel al vol zit. Boek daarom je hotel vroegtijdig.

Bewaar je documenten goed

Dit klinkt natuurlijk vrij logisch maar het komt vaker voor dan je denkt. Aangezien je behoorlijk wat documenten/pasjes mee moet nemen kan het zomaar zo zijn dat je er een of een aantal verliest.

Visum aanvragen

Als je naar een land gaat zoals Australië moet je jouw visum vroegtijdig aanvragen. Je moet een duidelijke reden geven waarom je precies het land wilt betreden en hoelang je in het land wilt verblijven. Ook voor Amerika gelden dezelfde regels.

Powerbank aanschaffen

Als je nar een Aziatisch of Afrikaans land gaat is het handig om een goeie powerbank mee te nemen. Niet op alle plekken in Afrika en Azië hebben ze een stroomvoorziening. Ook voor een langere reis is een powerbank ontzettend handig.

Geheugenkaart aanschaffen

Een geheugenkaart is geen overbodige luxe als je een lange reis wilt maken of als je gewoon houdt van veel foto’s maken. Je wilt je herinneringen natuurlijk vastleggen en hiervoor heb je een geheugenkaart nodig met ontzettend veel geheugen. Ook is het handig om een extra geheugenkaart mee te nemen zodat je niet afhankelijk bent van één geheugenkaart of als de ander geheugenkaart vol zit.

Wereldstekker aanschaffen

In veel buitenlandse landen hebben ze niet dezelfde stekker als dat we in Nederland hebben. Daarom is het handig om een multifunctionele reisstekker mee te nemen. Met een reisstekker pas je stekker in elke stopcontact.

Zorg ervoor dat alles geregeld is

Zorg ervoor dat al je benodigdheden, documenten en andere zaken vroegtijdig geregeld zijn. Zo voorkom je een hoop stress op het laatste moment en weet je zeker dat je niks vergeet.