Lijiang

Lijiang is een stad in het noordwesten van Yunnan. Het is vooral populair onder backpackers vanwege de bijzondere cultuur. Volgens velen is het dan ook een zeer charmante stad: het Venetië van het Oosten. De stad staat zelfs in het geheel genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzondere stad dus, waar je veel kunt beleven. Als je gaat backpacken in Lijiang kun je rekening houden met veel bijzondere bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Lijiang
Tijdens je backpackavontuur in de stad kom je ontzettend veel leuke bezienswaardigheden tegen. Je kunt onder andere een bezoekje brengen aan Lion Rock en de Black Dragon Pool. Daarnaast kun je de theeroute wandelen. Je komt dan langs verschillende leuke bezienswaardigheden en een nabij gelegen dorpje.

Lion Rock
Als je gaat backpacken in Lijiang kun je langs verschillende leuke wandelroutes lopen. Als je zo’n route gaat bewandelen, kom je vrijwel altijd langs de Lion Rock. Dit imposante gebouw staat op de top van een heuvel en heeft vijf verschillende verdiepingen. Vanuit hier kun je verder lopen naar de Black Dragon Pool, welke hieronder wordt beschreven.

Black Dragon Pool
De Black Dragon Pool behoort tot het oude gedeelte van de stad. Het prachtige park heeft ontzettend veel te bieden: verschillende mooie tempels, paviljoen, unieke bruggen en mooie uitzichtpunten. Het is zonder twijfel één van de meest bijzondere plekken ter wereld. Het straalt zoveel rust uit. Op de top van de Jade Dragon Snow Mountain heb je een prachtig uitzicht. Dat wordt overigens wel een wandeltochtje, want de berg ligt op maar liefst 5.600 meter hoogte.

Theeroute
De theeroute is een populaire route waarbij je langs verschillende leuke bezienswaardigheden komt. Je komt dan ook langs het populaire dorpje Shuhe. Dit kleine dorpje is erg levendig.

Oude centrum
Het oude centrum van de stad is zeker leuk om te bekijken als je gaat backpacken in Lijiang. De binnenstad is levendig en staat vol met leuke kraampjes waar je van alles kunt eten.

Klimaat
De stad kenmerkt zich met een gematigd Chinaklimaat. In de wintermaanden is er over het algemeen veel zon en valt er weinig regen. De temperaturen zullen niet erg stijgen, maar het kan wel zo’n 16 tot 20 graden Celsius worden tijdens deze maanden. In de zomermaanden regent het aardig. Het wordt dan ook erg vochtig in de stad. De temperaturen stijgen dan wel: temperaturen rond de 28 graden Celsius zijn niet ongewoon. Vanaf september wordt het weer droger en koeler.

Vliegen naar Lijiang
Als je wilt backpacken in Lijiang kun je het beste reizen met het vliegtuig. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de stad te vliegen. Wel kun je de Chinese stad bereiken met een tussenstop in onder andere Beijing en Guangzhou. Als je eenmaal aangekomen bent op de luchthaven, kun je met de taxi of de bus naar het centrum reizen. De busreis duurt ongeveer 40 tot 45 minuten. Als je met de taxi reist, zal je iets sneller aankomen in het centrum. Houd rekening met ongeveer 80 Yuan aan kosten.