Reizen in Oceanië

Begint het reisgevoel alweer te kriebelen? En ben je nog op zoek naar een leuke bestemming? Misschien is Oceanië wel wat voor jou! Oceanië is de regio in de Grote Oceaan waar je zowel honderden kleine eilandjes vindt, als Nieuw Zeeland en Australië. De meeste mensen die er voor kiezen om naar Oceanië te gaan, bezoeken de landen in de regio om de wilde dieren te bezoeken; zo staat Australië bekend om zijn kangoeroes, koala’s en emoes, en is in Nieuw Zeeland de unieke kiwi te vinden. Rondom de eilanden zijn prachtige koraalriffen te vinden, en walvissen zijn er ook niet ongewoon.

Qua stadsleven is er ook veel te doen: met name in Australië en Nieuw Zeeland vindt je er levendige steden, waar leuke restaurantjes en cafés afgewisseld worden door moderne architectuur en straatkunst.

Het is wel altijd even opletten wanneer je op reis gaat in een van de landen, en wat je mee moet nemen. Reisplatform The Bite-Sized Backpacker weet ik diens reisgids voor backpackers in Nieuw Zeeland en diens reisgids voor backpackers voor in Australië alles over te vertellen: van accommodatie en vervoer tot het spotten van wilde dieren en het uitzoeken van de leukste bezienswaardigheden.

Wil je echt even weg van alles, reis dan naar één van de vele eilandnaties in Oceanië. Hoewel ze niet allemaal even makkelijk te bereiken zijn, licht daarin juist hun charme. Je kan er echt even helemaal verdwijnen, en de stad, het vaste land, en de stroom toeristen achter je laten. Zo zijn in Frans-Polynesië zijn wel 118 eilanden te vinden. Gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika in het midden van de oceaan bieden de eilanden een toevluchtsoord voor rustzoekers.

De bekendste eilanden in Frans-Polynesië zijn Tahiti en Bora Bora. Alternatieve bestemmingen zijn Rangiroa, Raiatea, Moorea, Fakarava, Nuku Hiva en Maupiti. Elk eiland heeft een eigen unique selling point: je vindt er dichtbegroeide jungles, prachtige koraalriffen waar reuzenmantas rondzwemmen, helblauwe lagunes, oude tempels, en nog veel meer.

Wellicht is het een goed idee om voor een combinatie te gaan: trek er een maand of twee-drie voor uit om door de hele regio te backpacken: van de rode woestijn van Australië en de hooggebergten van Nieuw Zeeland, tot de standen van het prachtige Raiatea.