3 bijzondere wintersportgebieden

Ben je uitgekeken op de bekende skigebieden in Europa? Geen zin meer om naar Oostenrijk of Italië te gaan? Of juist wel, maar dan weg van de massa? Wees niet getreurd, er zijn nog zoveel skigebieden in de wereld die minder bekend zijn en die veel te bieden hebben.

Frankrijk

We hoeven niet te vertellen dat je goed kunt skiën in Frankrijk dat wist je al lang. Maar heb je ooit gehoord van skigebied Espace San Bernardo? Het charmante dorp La Rosière in Frankrijk, vormt samen met het kleine La Thuile, Espace San Bernardo. Dit sneeuwzeker gebied ligt als een van de weinige wintersportgebieden aan de zonnige zuidkant. Sneeuwzeker en veel zon dat is de wens van elke fanatieke wintersporter. Er zijn brede blauwe en groene pistes. Ben je nog niet zo ervaren? Dan kun je het skiën of boarden hier onder de knie krijgen. Net over de grens in Italië zit trouwens ook een van de grootste skigebieden van Italië met dezelfde naam; Espace San Bernardo.

Servië

Er zijn maar weinig mensen uit Europa die aan Servië denken om op wintersport te gaan. De Serviërs zelf hebben het al wel ontdekt. In het kleine dorpje Kopaonik ligt een weelderig skigebied met 50 kilometer aan Pistes. Je waant je in dit dorp in een sprookje. Mooie witte huizen afgewerkt met hout, een gezellig plein met terrassen omgeven door prachtige natuur. Voor een appel en een ei kun je verblijven in Servië, voor een uitgebreide maaltijd betaal je met twee personen ongeveer 15 euro. Vluchten naar Servië kosten net zoveel als je auto een dag parkeren in Amsterdam en voor een paar tientjes huur je een auto. Zeker de moeite waard om eens een weekje daar op de latten te gaan staan.

Finland

Romantische houten huisjes met open haard en een sauna in de tuin. Wintersport in Lapland is een unieke ervaring op zich. Het is niet goedkoop om er te komen, maar je zou er een “once in a lifetime” van kunnen maken. Tot in de late uurtjes kun je op de piste staan, daarna heb je de kans om het Noorderlicht te zien. Je kunt je dagen op de piste afwisselen met een husky safari of een middag ijsvissen. Van de kleinschalige skigebieden Björkliden en Riksgränsen tot de relatief grotere gebieden Ruka en Levi. Je kunt het allemaal vinden op dit skigebied wat in geen enkel opzicht te vergelijken is met skiën in de Alpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website