Corona zorgt voor veel auto’s die stilstaan

In de eerste lock down als gevolg van het coronavirus merkte iedereen op dat het een stuk rustiger was op straat. Doordat Nederland massaal moest gaan thuiswerken en winkels gesloten bleven zijn we allemaal een stuk minder onderweg. Maar ook nu, tijdens de tweede lock down zien we dat veel auto’s veel meer stilstaan dan voorheen. Daarnaast is ook het aantal nieuwe auto’s dat erbij gekomen is omlaag gedaan, bedrijven staan niet meer open voor zakelijk leasen van werknemers. Het lange stilstaan van auto’s is echter nadelig voor je auto. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, totdat zij na lange tijd weer eens met de auto gaan. Welke gevolgen het lange stilstaan kan hebben en wat je er aan kunt doen lees je in deze blog.

Accu

Wanneer je een auto een aantal weken niet gebruikt hebt en hij start niet op, dan is er grote kans dat dit aan de accu ligt. Je kunt speciale tools kopen die zorgen dat de accu blijft werken, ook als deze langere tijd het niet doet. Aan de andere kant is een goede oplossing door wekelijks een klein rondje te rijden met je auto zodat je accu toch nog even aan het werk moet. Mocht het toch voorkomen dat je met een lege accu komt te staan, dan kun je hier zelf mee aan de slag, maar hiervoor is veel voorzichtigheid geboden. Als je onervaren te werk gaat, kan dit gevaarlijke situaties met zich meebrengen. In het geval je niet precies weet hoe je je accu weer aan de praat kunt krijgen kan je het beste gebruik maken van een wegenwacht service.

Remmen

Een auto die langer dan een maand stilstaat kan naast problemen met de accu ook zorgen voor problemen met de auto. Deze komen door het lange stilstaan als het ware vast te zitten. Dit kun je het beste vooraf voorkomen. Als je weet dat je langere tijd niet met de auto op stap gaat kun je deze het beste in de eerste versnelling zetten in plaats van op de handrem, zo zorg je ervoor dat ook na een lange periode de remmen van je auto nog naar behoren werken.

Als je geen auto meer wil

Voor sommige mensen geldt dat zij er tijdens de crisis achter zijn gekomen dat zij geen auto meer nodig hebben. Je kunt dan natuurlijk je auto verkopen. Maar als je je auto hebt door occasion leasen gaat dit anders. Je zal dan moeten kijken naar de voorwaarden in je contract om te bepalen of jij al afstand kan doen van je leaseauto.