Een uitvaartverzekering afsluiten als je op reis gaat

Helaas kan het tijdens je vakantie in het buitenland gebeuren dat je overlijdt. Als je een uitvaartverzekering hebt, regelt de uitvaartverzekeraar al het papierwerk, de repatriëring naar Nederland en de uitvaart.

Wanneer je overlijdt in het buitenland moet er heel veel geregeld worden om ervoor te zorgen dat je lichaam wordt gerepatrieerd naar Nederland. Ieder land hanteert weer andere regels en procedures rondom het overlijden. Het kan dan ook zinvol zijn als de nabestaanden de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat inschakelen voor hulp.

De verzekeraar regelt de repatriëring

De meeste uitvaartverzekeraars hebben een speciale afdeling die alles regelt rondom repatriëringen. Dit doen ze in opdracht van de nabestaanden of in samenwerking met de alarmcentrale van een reisverzekering. De verzekeraar zorgt er ook voor dat buitenlandse gemeente of de ambassade een laissez-passer afgeeft. Dit document is nodig om een overledene naar Nederland te vervoeren. Hierin staat vermeld op welke wijze je lichaam naar Nederland wordt vervoerd en welke route er wordt gevlogen of gereden.

Met een uitvaartverzekering regelt en vergoed de verzekeraar dus je uitvaart. Iets waar je nabestaanden je dankbaar voor zullen zijn. Ze kunnen zich dan volledig richten op het verdriet en het rouwproces.

Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar?

Heb je een uitvaartverzekering, maar wil je overstappen naar een andere uitvaartverzekering met een volledige werelddekking? Of wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om je eerst goed te oriënteren. Dit doe je op Ikvergelijkonline.nl. Hier vergelijk je eenvoudig, gratis en snel de uitvaartverzekeringen van verschillende aanbieders. Met de vergelijker vind je binnen vijf minuten een passende uitvaartverzekering en stap je zorgeloos over.

Met een uitvaartverzekering ben je goed verzekerd tijdens je vakantie

Wist je dat het ook belangrijk is om een uitvaartverzekering te hebben als je op vakantie gaat? Je wilt er liever niet aan denken, maar ook in het buitenland kan het noodlot toeslaan. Het is dan belangrijk dat je goed verzekerd bent, zodat je nabestaanden niet worden belast met het financiële plaatje en al het regelwerk dat bij een uitvaart komt kijken. De meeste uitvaartverzekeringen hebben een werelddekking. Dit houdt in de dat de verzekeraar de repatriëring van het buitenland naar Nederland regelt en vergoedt. Daarnaast regelt de verzekeraar ook de uitvaart in Nederland.

Als je tijdens een vakantie in het buitenland overlijdt dan moet er heel veel geregeld worden. Veel verzekeraars hebben een aparte afdeling die alles regelt rondom overlijden in het buitenland en de repatriëring. De uitvaartverzekeraars werken hierbij nauw samen met de reisverzekeraars. Het kan ook dat ze de repatriëring direct regelen in opdracht van de nabestaanden.

De repatriëring naar Nederland

Meestal duurt het enkele dagen voordat het lichaam van de overledene gerepatrieerd kan worden naar Nederland. Het kan voorkomen dat in het buitenland eerst de doodsoorzaak wordt onderzocht. Verder kost het regelen van alle benodigde papieren ook een aantal dagen. In de dagen tussen het overlijden en de repatriëring, wordt de overledene meestal klaargemaakt voor de repatriëring naar Nederland.

Het moge duidelijk zijn; als jij of een dierbare in het buitenland overlijdt, kost dit veel regelwerk en geld. Het is dan ook zinvol om hier een uitvaartverzekering voor af te sluiten. Op deze manier geef je je nabestaanden ook meer ruimte om te rouwen.

Uitvaartverzekering afsluiten?

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Of overstappen naar een andere verzekeraar? Bekijk en vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen dan op Ikvergelijkonline.nl. Hier sluit je binnen 5 minuten probleem een uitvaartverzekering af.