Hond mee op vakantie? Lees deze tips

Een vakantie is iets waar men een lange tijd naar uitkijkt. Naast dat het erg leuk is, zul je ook veel moeten regelen. Dit al helemaal wanneer je besluit om je hond mee te nemen. Zo zijn er een aantal belangrijke zaken waar je extra rekening mee moet houden. Dit om ervoor te zorgen dat je geliefde hond ook weer gezond thuis komt.

De voeding

Wellicht het belangrijkste waar je rekening mee moet houden, is de voeding van een hond. Zo kan het zijn dat je hond niet goed reageert op de voeding die in het buitenland wordt verkocht. Hierdoor ontstaat er diarree bij de hond. Dit wil je het liefst voorkomen en wanneer het toch ontstaat, makkelijk verhelpen. Een methode die bijdraagt aan het voorkomen van klachten bij je hond, is door de voeding mee te nemen die de hond thuis ook te eten krijgt. Naast de voeding kun je voor de zekerheid ook medicijnen voor de hond meenemen. Mocht de hond last krijgen van diarree, dan kun je dit probleem gelijk tackelen.

De weg naar het buitenland toe

Wanneer je met je hond naar het buitenland gaat, zul je rekening moeten houden met veel zaken. Zo moet een hond beschikken over een Europees dierenpaspoort. Laat dit paspoort nakijken voordat je naar het buitenland vertrekt, zo voorkom je problemen. Naast een paspoort moet de hond gechipt zijn. De meeste Nederlandse honden beschikken over zo’n chip. Bovendien moet je hond ook beschikken over een geldige rabiës vaccinatie. Het is dus niet zo dat je hond zomaar mee kan nemen naar een ander land. Wanneer je alle bijkomende zaken hebt geregeld, is het belangrijk dat je zorgt voor een fijne reis voor de hond. Zo kun je en speciale autogordel kopen, of de bench meenemen.