Intenser genieten van de natuur: survival

Er zijn meerdere manieren om tijdens een reis van de natuur te genieten. Veel mensen houden van wandelen of hiken. Dan kan men nog opteren voor fietsen en MTB. Weer anderen zwemmen graag. In dit artikel willen we toelichten de optie survivallen. Dit is een fenomeen dat men in Europa met name kan terugvinden in de Belgische Ardennen. Survivallen is wellicht een van de meest intense manieren om een te worden met de natuur en om die reden bevelen we het warm aan.

Survival bevelen we om meerdere redenen aan. Ten eerste geloven we in het credo ontspanning door inspanning (bron: activeoutdoorevents. Veel mensen denken bij vakantie en ontspanning aan op een ligbedje liggen in Spaanse of Turkse badplaatsen met all-in eten en drinken en de hele dag lezen en niets doen. Veel mensen ondervinden echter, dat dit niet het pad is naar daadwerkelijke ontspanning en verlichting. Veel mensen vinden pas echt rust na inspanning. Vandaar het survivallen, rennen, klimmen, zwemmen, varen, klauteren. Door constant in de weer te zijn is men wellicht afgepeigerd aan het eind van de dag maar wel in een voldane wijze.

Na zo een intense dag, doorgaans zit men dan rond een kampvuur te eten met andere mensen en groepen die deelnemen. Vaak worden survival tochten met kleine groepen georganiseerd. Dit is ook een leuke manier om kennis te maken met andere vakantiegangers. Samen afzien creëert toch meer een band die je nooit zo hebben in een ordinair resort in een badplaats.

Dan nog de praktische vraag, wanneer? De Belgische Ardennen is natuurlijk niet het hele jaar door geschikt voor survival in verband met het weer. De mei en zomervakantie ons inziens is de beste periode. Er bestaan speciale arrangementen voor deze periode zoals: activeoutdoorevents.nl/survival-weekend-mei-en-zomervakantie-ardennen/. We bevelen dergelijke arrangementen aan omdat alles inbegrepen is, je hoeft nergens aan te denken, louter op te dagen en de instructies van de begeleider te volgen, dat is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website