Met de auto op wintersport

Wintersport is voor veel mensen de favoriete vakantie van het jaar. Het gevoel dat je hebt wanneer je opstaat en het raam opendoet om de besneeuwde bergen te aanschouwen is haast onbeschrijfbaar. Aan het einde van de dag sluit je af met een drankje in de bar of in je huis voor de openhaard. Hoe mooi wintersport ook is, de weg er naar toe is voor veel mensen een obstakel. De uren in de auto’s bovenop elkaar zijn vaak geen pretje. Ook wanneer je zelf geen grote auto beschikt is een kar huren vaak wel een oplossing. Voor je volgepakt de auto in stapt zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je reis zo prettig mogelijk te maken.

Dingen die je mee moet nemen

Onmisbaar wanneer je met de auto naar wintersport gaat zijn sneeuwkettingen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je vast komt te staan. Zorg ervoor dat je ook weet hoe je de kettingen om je banden legt voor het geval dit nodig is. Neem daarnaast ook genoeg eten mee voor onderweg. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren en je wil ook niet bij elk benzinestation moeten stoppen voor eten. Ook genoeg warme dekens meenemen is een pre als je op wintersport gaat. Het kan nu eenmaal flink koud zijn in de bergen en niks is oncomfortabeler dan zitten rillen op de achterbank. Ook ruitenvloeistof is essentieel wanneer je de bergen inrijd. Als het sneeuwt wil je voorkomen dat je slecht zicht hebt en daardoor niet verder kunt rijden.

Verplicht meenemen

Naast de praktische dingen om mee te nemen zijn er ook wat zaken die je moet regelen wil je problemen voorkomen. Zo moet je bijvoorbeeld altijd een gevarendriehoek bij je hebben en ook een veiligheidshesje mag echt niet ontbreken. Daarnaast moet je denken aan de nodige papierwerk. Zorg dat je je rijbewijs tijdens het rijden altijd bijdehand hebt, net zoals je kenteken papieren. Kies voor een aanhanger huren Amsterdam om veilig een aanhanger te huren bij jou in de buurt. Controleer ook altijd als je een aanhanger huurt of alle verplichte onderdelen zoals een gevarendriehoek aanwezig zijn. Tot slot heb je in sommige landen een vignet nodig voor de snelweg. Deze kun je ook vooraf aanschaffen.