Veelzijdig Argentinië, een aantal bijzondere opties

Argentinië, het land van de flamingo, de heerlijke wijnen en de weelderige natuur. Een prachtige bestemming waar je minimaal eens in je leven geweest moet zijn. Met een vluchttijd van een kleine 15 uur is het niet dichtbij, maar absoluut de moeite waard.

Op pad met je rugzak

Als je goed zoekt en niet in het hoogseizoen gaat, dan zijn er niet al te dure tickets te vinden naar Buenos Aires. Dat maakt het de uitgelezen kans om te gaan backpacken in Argentinië. Sinds enkele jaren is Argentinië meer en meer in opkomst als backpack bestemming. Er zijn ontzettend veel hostels of homestays waar je uit kunt kiezen. Het leven in Argentinië is betaalbaar, al is het niet zo goedkoop als bijvoorbeeld Peru.
Houdt je van een goed glas wijn, breng dan een bezoek aan Mendoza, de wijnhoofdstad van Argentinië. Leer het dansen van de Flamingo op de straten van Buenos Aires of bezoek de Salinas Grandes; de prachtige zoutvlaktes. Over de natuur in Argentinië raak je niet uitgepraat en wil je alles zien dan kun je gerust enkele maanden uittrekken om dit fantastische land te bezoeken.

Op de latten

Het is een beetje te ver om met de kerstvakantie een weekje te gaan skiën in Argentinië. Maar heb je (veel) meer tijd dan kun je je hart ophalen op de spectaculaire skigebieden in Argentinië. Heb je geen zin om je skispullen mee te nemen? Geen probleem, je kunt alles wat je nodig hebt daar huren.
Las Lenas is een bekend skigebied in Argentinië. Met zijn 58 kilometer aan pistes is het een prima plek voor zowel beginners als gevorderden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat er geen sneeuw ligt; Las Lenas is een sneeuwzeker gebied.

Cero Castor is met zijn 29 kilometer aan pistes een wat minder groot gebied en is eigendom van een professionele Argentijnse skiër. Op deze piste kun je al terecht vanaf eind Juni. Het skiseizoen loopt door tot ongeveer half Oktober. Je kunt hier dus je hart ophalen.
Het grootste skigebied van Argentinië, is Catedral Alta Patagonia. Met zijn 120 kilometer aan pistes is het niet alleen het grootste skigebied, maar waarschijnlijk ook het mooiste wat je ooit zult zien. Het decor van dit ski gebied zijn namelijk de indrukwekkende rotsformaties van Patagonië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website