Veilig uitstapjes maken met ouderen op de fiets

Fietsen is mateloos populair onder senioren. Het geeft ze een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Echter, als je ouder wordt kan het deelnemen aan het verkeer niet altijd even eenvoudig meer zijn. Niet alleen lichamelijke gebreken spelen hier een rol nee ook de nieuwe technieken kunnen hierbij parten spelen. De komst van de e-bike is voor ouderen een verademing, maar vergt wel enige oefening gezien de snelheden. Door de groei van het aantal ouderen op de weg is het dus wel zaak om dit in goede banen te lijden. De fietsbond springt hier handig op in.

De bond organiseert namelijk al enkele jaar de fietsschool. Waar ze zich richten op de ouderen en hoe deze groep het beste kunnen gebruiken wanneer je fietst met kleinkinderen of met volle boodschappentassen. Dit doen ze met de senioren op een vaste dag in het jaar die ze fietsfeestjes noemen. De ouderen ervaren het de dag dan ook als zeer leerzaam. Want naast het gebruik van de fiets in groepen, met kleinkinderen en boodschappen leren ze bijvoorbeeld ook hoe een e-bike werkt. De dag is dan vooral bedoeld als opfris en bijspijkercursus. Zodat senioren straks weer zelfverzekerder deelnemen aan het verkeer.

Slecht ter been, nergens heen?

Bovenstaande cursus is dus goed om de kennis en het gedrag in het verkeer op te frissen. Maar wat als je nu juist beperkt wordt door het lichaam wat dan? Betekent dit dat je hierdoor bijna automatisch uitgesloten bent van deelname aan het verkeer, gelukkig niet. Ook hier zijn oplossingen voor. Zo kun je bijvoorbeeld op stap met een drie of vierwieler. Dit zorgt ervoor dat je desnoods samen met een bijrijder, want ook dit is ook op mogelijk bij een dergelijke fiets, uitstapjes kunt maken. Je kunt zelfs kiezen voor een duofiets met trapondersteuning waarbij je met zijn tweeën op een fiets kan zitten.

Steeds meer ongevallen in het verkeer

De maatregelen om de veiligheid in het verkeer te vergroten zijn hard nodig, omdat het aantal senioren op de weg door de vergrijzing steeds meer toe, maar het aantal ongelukken dus ook. Het aantal verkeersongevallen afgelopen jaar op de fiets was voor het eerst sinds jaren zelfs groter dan met de auto. Dit komt niet alleen door het toenemende aantal senioren op de fiets, de grootste oorzaak lijkt meer te liggen bij het aantal e-bikers. Terwijl we hier als kanttekening wel bij moeten plaatsen dat de grootste groep e-bike gebruikers wel de 60-plussers zijn. Dus aan welke kant het mes ook snijdt, het blijft in ieder geval goed dat de senioren het gebruik van de e-bike en de nieuwe verkeerssituaties goed te leren kennen.

Dan is er gelukkig ook nog een goede kant aan al dat fietsen, want het is namelijk hartstikke gezond. Dat zal niemand verbazen natuurlijk, maar door het fietsen blijven senioren vitaler op fysiek gebied, ook mentaal kent het vele positieve effecten. Door de fiets komen de ouderen onder de mensen en blijft hun wereld groter. De nieuwe indrukken zijn ook goed voor de geest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website