Waarom je Hanzestad Elburg moet bezoeken!

Elburg is een van de prachtige Hanzesteden in Nederland. Kenmerkend is de middeleeuwse vesting en de charmante uitstraling. Het wordt ook wel het vierkante vissersstadje genoemd. Wie Elburg van boven bekijkt, snapt direct waar deze benaming vandaan komt. Tijdens een wandeling door de markante straten en pittoreske steegjes krijg je het idee alsof je terug in de tijd gaat. Dat is niet heel gek, want veel elementen van de rijke historie van deze vestingstad zijn vandaag de dag nog terug te zien. In deze blog lichten wij alle bijzondere en leuke must-sees van Elburg uit. Reden om het prachtige stadje te bezoeken zijn er in ieder geval genoeg!

Botters
In het voormalige vissersstadje vind je nog steeds Botters. Met deze oude vissersvaartuigen werd er gevist op de voormalige Zuiderzee. Ook werden Botters gebruikt voor de kustvisserij op de Noordzee en de huidige Waddenzee. Wil je op een historische botter varen? Dat kan! Vanaf de haven in Elburg kun je een prachtige tocht maken waarbij vrijwilligers je al varend meenemen naar het verleden. Misschien mag je zelfs wel even aan het roer staan. Wil je heel veel botters zien en er alles over te weten komen? Kom dan naar Elburg in het tweede weekend van september. Dan vinden de jaarlijkse Botterdagen plaats. Drie dagen lang staan in het teken van de botters.

Restaurants
In Elburg vind je ook heerlijke restaurants. Wil je echt culinair genieten? Dan raden wij je restaurant Achter de Poorte aan. Het restaurant heeft een ‘Frans Mediterrane’ keuken. Vrijwel elke drie maanden presenteert het restaurant een nieuwe menukaart waardoor er regelmatig iets nieuws te proeven is. Je dineert in een intieme en ongedwongen sfeer.

Cafe’s
Cafés genoeg in het mooie stadje. Wil je echt in de stijl van Elburg een drankje drinken? Dan ga je naar Stadscafé de Tapperij. Je stapt letterlijk aan boord van een nagebouwd handelschip van Hanzestad Elburg wanneer je het café binnenloopt. Dat maakt het een absolute must-see van Elburg. Op het achterdek geniet je van een heerlijk hapje en drankje en fijne muziek. In de zomer is ook het terras geopend.

Voor degenen die er een nachtje aanplakken ook ideaal, want het café heeft ook een hotel. Hotel Elburg en Stadscafé de Tapperij vind je midden in het centrum van Elburg. Het hotel is voorzien van alle faciliteiten en geeft je meer informatie over de bezienswaardigheden van Elburg. Voor toeristen dus de perfecte plek voor een gezellig weekend in Elburg. Hotel Elburg heeft 13 hotelkamers verspreid over drie verdiepingen.