Hoe kan je Geld Lenen met een Creditcard?

Zit je krap bij kas? Het overkomt iedereen wel eens. Mensen zijn hierdoor vaak bang dat ze dan van de zomer niet meer op vakantie kunnen of geen leuke dingen meer kunnen doen. Niks is echter minder waar. Gelukkig is het nog altijd mogelijk om van deze leuke activiteiten te ondernemen. Zo kan je bijvoorbeeld geld lenen bij banken of andere instanties. Er is echter ook een optie die voor de meeste mensen iets minder risicovol klinkt. En deze is optie is simpelweg het gebruik maken van je creditcard! Dit klinkt misschien gek, maar je kan daadwerkelijk geld lenen van je creditcard.

Hoeveel Geld kan je Lenen van je Creditcard?
Deze vraag is niet met een eenduidig antwoord te beantwoorden. Dit verschilt namelijk per creditcard. Elke creditcard heeft namelijk een bepaald bestedingslimiet. Dit limiet ligt bijvoorbeeld bij de Mastercard Classic op €2.500 per maand, terwijl het limiet van de Mastercard Black op maar liefst €10.000 per maand ligt. Er zijn zelfs creditcards van American Express die niet eens een bestedingslimiet hebben. Gemiddeld genomen kan je echter rekenen op een bestedingslimiet van €2.500 tot €10.000 per maand.
En dit wordt dan ook gelijk je lening. Om deze causaliteit te begrijpen, is het zaak eerst te kijken naar de werking van de creditcard. Dit principe is namelijk gebaseerd op een korte renteloze lening.

De Korte Renteloze Lening van de Creditcard
De werking van een creditcard is dus gebaseerd op een korte renteloze lening. Maar wat wordt hier precies mee bedoeld?
Elke keer wanneer jij een aankoop doet met je creditcard, wordt dit bedrag in rekening gebracht. Aan het eind van de maand worden al deze bedragen bij elkaar opgeteld en wordt de rekening naar je toegestuurd. Als je deze per direct betaald, hoef je geen rente te betalen over dit bedrag. Vandaar dat dit beschouwt kan worden als een korte renteloze lening.
Als je dit bedrag niet per direct kan voldoen, moet je overgaan op het ‘gespreid betalen’.

Het Gespreid Betalen
Creditcardmaatschappijen of banken bieden vaak de optie ‘gespreid betalen’ aan. Deze optie maakt het mogelijk om niet per direct je openstaande rekening te voldoen. Echter moet je in deze situatie wel rente betalen. Vaak betreft dit een rente van 14 à 15%. Het is dus sterk aan te raden om, als je hier liquide genoeg voor bent, direct je rekening te betalen. Hierdoor zal je geen rente hoeven te betalen en in deze situatie zal geld lenen geen geld kosten.

Meer weten over financiële onderwerpen kan op creditchecker.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website