Vliegvelden en haar faciliteiten: Het is net een dorp

Schiphol heeft jaarlijks miljoenen reizigers. Dit zijn mensen die Amsterdam/ Nederland als eindbestemming hebben. Ook zit hier een groep tussen die op doorreis zijn van en naar Amerika bijvoorbeeld. Deze reizigers moeten op het vliegveld in de watten worden gelegd. Dat wil zeggen dat de airport van alle gemakken voorzien moet zijn. Denk hierbij aan winkels, restaurants, hotels, opties voor openbaar vervoer en autohuur. Een ander druk vliegveld bevindt zicht in Duitsland: Frankfurt. Hier vind je veel horeca, waar je heerlijke Weizener biertjes kan drinken. Naast de horeca biedt dit vliegveld tal van faciliteiten. Het lijkt net op een dorp met hotels die zich rondom de airport bevinden.

Kleinere vliegvelden en haar faciliteiten

Er zijn veel vliegvelden op te noemen die geen uitgebreide faciliteiten aanbieden. Denk maar eens aan de airports op de Griekse eilanden. Dat komt omdat deze seizoensgebonden zijn. In de wintermaanden worden er maar een paar vluchten per dag afgewerkt. Dit in tegenstelling tot het hoogseizoen. De hoeveelheid aangeboden faciliteiten zijn dus afhankelijk van het aantal reizigers waar het vliegveld te maken mee krijgt. Hetzelfde geldt voor vliegvelden die enkel en alleen binnenlandse vluchten afhandelen.

Autoverhuur op vliegvelden

Voor zakelijke reizigers is het een fijne constatering dat er op Schiphol auto’s gehuurd kunnen worden. Uiteraard kan men gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Echter hebben de vervoersbedrijven veelal te maken met vertragingen. Ook al proberen ze hier iets aan te doen. Via Car hire Amsterdam Airport huren zij een auto die hen past. De wagen staat bij aankomst klaar. Het is instappen en de (lange) reis vervolgen.  Aan het einde van het bezoek in Nederland kan de auto weer op Schiphol worden ingeleverd. Echter kan dit ook op twee andere vliegvelden in Nederland, te weten Rotterdam- en Eindhoven Airport. Het betreft dus een landelijke service waardoor een grotere doelgroep wordt bedient. Car rental Eindhoven airport is dus zeer belangrijk.

Kortom, het aantal faciliteiten is afhankelijk van het aantal reizigers die jaarlijks worden bediend. Binnen het aanbod neemt autoverhuur een belangrijke plaats in. Vooral voor zakenmensen die in de stad een meeting hebben met hun (Nederlandse) zakenpartners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website