Welke hybride auto’s kunnen en mogen een caravan trekken?

De zomer komt er weer aan. Tijd om dus ook weer over de vakantie na te denken. Ga je voor een hotel of toch voor de camping? Ga je vliegen, met de bus of misschien zelf met de auto? En als je met de auto gaat, neem je dan ook de caravan mee? In het geval van een auto met caravan kan je met een hybride auto nog bedrogen uitkomen. Niet elke auto kan en mag namelijk een caravan trekken.

Voordat je tijdens je vakantie voor problemen komt te staan helpen wij je alvast uit de brand. In dit blog bespreken we enkele hybride auto’s die met gemak een caravan kunnen trekken. Zo kan jij met een goed gevoel op vakantie.

Tip: controleer uiteraard eerst of de auto al over een trekhaak beschikt. Heeft de auto deze niet, dan kan je deze voor weinig geld laten monteren zodat jij lekker op vakantie kan.

Mercedes C350e
Wil jij graag in luxe op vakantie, dan is de Mercedes C350e de geschikte auto voor jou. Met een trekgewicht van 1600 kilogram weet je zeker dat jij de hele vakantie onbezorgd met de caravan rond kunt rijden. Daarnaast is deze auto ook uitgerust zoals we van Mercedes gewend zijn. De auto is afgewerkt met de aandacht die een auto verdient.

Ga jij dit jaar dus op vakantie met de caravan en wil je zo comfortabel mogelijk rondrijden, dan kies je natuurlijk voor de hybride Mercedes C350e.

Toyota RAV4 AWD
Deze SUV van Toyota doet het al jaren erg goed. De Toyota RAV4 AWD beschikt, zoals de naam al zegt, over onder andere vierwielaandrijving. Dit zorgt ervoor dat je, in combinatie met het trekgewicht van 1675 kilogram, met de RAV4 zonder problemen de caravan trekt, zelfs bergopwaarts.

Vanbinnen is de RAV4 ook luxe uitgerust. Hij voorziet je van alle gemakken zonder dat het te veel wordt. Daarnaast zit je ook nog eens lekker hoog in de RAV4, waardoor je zeker weet dat je de gehele rit lekker comfortabel zit.

Mitsubishi Outlander PHEV
Ongetwijfeld één van de grootste succesnummers van Mitsubishi van de laatste jaren: de Mitsubishi Outlander PHEV. Met een verbruik van ruim 1 op 50 een ongekend zuinige hybride SUV. Tevens beschikt de Outlander ook over een grote kofferbak waardoor jij met gemak al jouw bagage meeneemt op vakantie.

Met een trekgewicht van 1500 kilogram kan je er ook vanuit gaan dat jij zonder problemen met de caravan op vakantie kan. Begin dus maar alvast met plannen.

Waarom een hybride voor op vakantie?
Een hybride auto is niet alleen erg zuinig en goed voor het milieu, hij brengt jou misschien ook op plekken waar je met een traditionele diesel- of benzinemotor niet kan komen. In sommige landen gelden namelijk andere regels voor milieuzones dan in Nederland. Met een hybride auto weet je dus zeker dat je overal kan en mag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website