Welke plekken je gezien moet hebben tijdens een rondreis Indonesië

Indonesië blijft een ontzettend populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en de rondreizen worden alsmaar populairder. Tijdens het boeken van een rondreis wil je zeker weten dat je de mooiste plekken ziet. Indonesië is ontzettend groot en daarom is het lastig om zelf te bepalen waar je het beste naartoe moet. Wij helpen je daarom alvast met een aantal van de mooiste plekken in het hele land!

Het eiland Java

Het hele eiland Java ga je helaas niet kunnen zien, gezien de enorme grootte van het eiland, maar op Java zijn wel een aantal plekken die we absoluut aanraden. De hoofdstad Jakarta is gemakkelijk om naartoe te vliegen en leuk om een paar dagen te verblijven. Jakarta staat niet bekend als mooiste stad van het land, want het is voornamelijk een grote en zeer drukke stad.
Het is wel de plek om verder te reizen naar andere plekken op Java, zoals naar Yogyakarta met de prachtige Borobudur tempel. De tweede en ook zeer bekende tempel in Yogyakarta is de Prambanan tempel. Verder richting het oosten op Java vind je de practhige Bromo vulkaan en nog helemaal in het oosten de Ijen vulkaan. Beiden zijn absoluut het bezoeken waard!

Reis door naar het prachtige Bali

Direct naast Java is het eiland Bali gelegen. De populairste vakantiebestemming van heel Indonesië. In het zuiden vind je de echte toeristische plekken als Seminyak, Kuta en Uluwatu. Seminyak en Kuta zijn het zeker waard om een tijdje te verblijven als je ook graag op stap wilt. Uluwatu is samen met Ubud een van onze favoriete bestemmingen op Bali. Zie hier een overzicht van Alle bestemmingen op Bali.
Het noorden van Bali kent prachtige natuur en is de plek waar veel excursies worden gehouden. Zo kun je tijdens je vakantie dus ook lekker actief zijn.

Het groene Lombok

Lombok staat bekend als een ontzettend groen eiland. Ben jij een echte natuurliefhebber en wil je meer van de Indonesische natuur zien? Dan is Lombok de plek om naartoe te gaan. Vanuit Sanur op Bali kun je gemakkelijk een boot nemen naar Lombok.

De populaire Gili-eilanden

Vanuit dezelfde haven in Sanur op Bali gaan er ook boten naar de Gili-Eilanden. Je kunt vanaf hier dus ook gemakkelijk een tripje maken naar bijvoorbeeld Gili Trawangan (het populairste eiland) en vanaf daar doorreizen naar Lombok of weer terug te reizen naar Bali.

Nog meer prachtige natuur op Flores

Als we het dan toch over natuur hebben, breng dan ook een bezoek aan Flores. Het ligt wat verder weg dan de voorgaande eilanden, maar je vliegt er gemakkelijk naartoe en het resultaat zal er zijn! Verblijf in het heerlijke en rustige vissersdorpje Labuan Bajo en boek vanaf hier een excursie die je per boot naar prachtige plekken in de omgeving brengt.
Bewonder ook de prachtige vulkaan Keli Mutu in het Keli Mutu National Park op Flores. Wanneer je dit doet kun je het beste verblijven in Ende.