Binnenlandse vakanties: ontdek Nederland!

Voor een heerlijk weekendje weg of een welverdiende vakantie hoef je natuurlijk niet per se de grens over. Er is in eigen land ook genoeg te beleven! Een leuke stedentrip in Maastricht bijvoorbeeld of een lekkere uitwaai vakantie op Texel. Of wat te denken van een heerlijke zeilvakantie op de prachtige Friese meren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Waar je ook voor kiest, Nederland heeft genoeg leuke plekken om de batterij weer eens lekker vol te laden.

Heerlijk eropuit in eigen land
Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen ons land. Gewapend met hun fotocamera struinen zij de alom bekende grote trekpleisters van ons land af. De Keukenhof, de pier in Scheveningen, de Alkmaarse kaasmarkt en uiteraard onze hoofdstad Amsterdam. Gezellige toeristische plekken hoor, maar er is zoveel meer te beleven in ons prachtige kikkerlandje. Plaatsen in het land met een bijzondere geschiedenis, knusse straatjes en gezellige terrasjes. Leuke steden en dorpen die nog niet door de massa ontdekt zijn. Gebieden in het land die nog volop ontdekt mogen worden, plekken met een bijzonder karakter en nog niet overlopen door hordes toeristen. Welke bestemming het ook gaat worden, het belangrijkste is dat je er van geniet! Het buitenland kan wel even wachten, er valt in Nederland nog zat te (her)ontdekken!

De auto of ander vakantievervoer?
Heb je een mooie keuze kunnen maken voor een vakantie in eigen land of een leuke stedentrip? Beslis dan vervolgens met welk vervoersmiddel je dit wilt gaan doen. Veel mensen gaan voor het gemak en de vrijheid van de eigen auto. Er zijn echter nog meer vervoersmogelijkheden om uit te kiezen, al zal deze keuze ook afhankelijk zijn van de vakantiebestemming. Zo zijn er een hoop leuke bestemmingen te bezoeken middels een groepsreis met de bus. Ook kun je veel bestemmingen gemakkelijk bereiken met de trein. Beide zijn een stuk duurzamer vergeleken een autovakantie en het bespaart je ook nog eens een hoop parkeerellende. De duurzaamste manier om op vakantie te gaan is natuurlijk met de fiets. Een steeds populairdere vakantievervoermiddel en een uitermate fijne manier om je eigen land eens rustig te ontdekken!