3 tips als je gaat verhuizen naar het buitenland

Wanneer je besluit om naar het buitenland te verhuizen, wees er dan van bewust dat dit niet zomaar gedaan is. Het is namelijk een grote stap, waarbij best een aantal zaken komen kijken. Denk aan het regelen van je verzekeringen, visum en abonnementen. Mocht je verhuizen naar één van onze buurlanden dan is het ook een optie om je spullen in huis te laten verhuizen naar je nieuwe woning. Hiervoor kan je terecht bij Verhuisbedrijfdraagkracht.nl. Dit bedrijf regelt alles omtrent internationale verhuizingen. Lees hieronder een aantal tips voor als je de knoop echt hebt doorgehakt.

1: Leer de taal

Wees niet te streng voor jezelf; je hoeft niet gelijk vloeiend de taal te spreken, maar probeer het echt. Niet overal wordt er Engels gesproken en al wordt er wel Engels gesproken, het wordt heel erg gewaardeerd als je mensen in hun eigen taal op zijn minst probeert aan te spreken. Het wekt sympathie op, want mensen denken dat je het in ieder geval probeert! Ze krijgen dan echt het idee dat je er serieus wil inburgeren.

2: Verleng je paspoort en je rijbewijs voordat je Nederland verlaat

Dat gaat je namelijk een hele hoop gedoe schelen tijdens je verblijf in het buitenland. In Nederland heb je dit zo geregeld, terwijl als je dit in het buitenland moet regelen alles behalve eenvoudig is. Sowieso is het verstandig om eerst in Nederland zoveel mogelijk te regelen qua dingen verlengen of juist opzeggen. Alles is gewoon makkelijker voor jou als Nederlander als je dingen in je eigen land regelt voordat je vertrekt!

3. Controleer welke papieren je eventueel nodig hebt

Voor sommige landen heb je bepaalde documentatie nodig om te mogen werken, wonen of om andere dingen te doen. In sommige gevallen moet je bepaalde documenten vanuit Nederland meenemen of juist op locatie aanvragen. Misschien moet je alvast een paar geboorte-uittreksels aanvragen en meenemen? Het is erg handig als je dit van te voren weet. Naar het buitenland verhuizen is al een grote stap op zich en je doet er goed aan om onaangename verrassingen zoveel mogelijk te minimaliseren. Net zoals je in Nederland graag je zaken op orde hebt, moet je dat ook in het buitenland hebben!