Alles wat je nodig hebt voor een backpack reis!

Als je je afvraagt waar je moet beginnen met inpakken voor backpacken is de tip waar je het aller meeste aan gaat hebben: reis licht! Of je nu gaat kamperen of wandelen en of je veel of weinig geld hebt, het maakt niet uit. Het maakt niet eens uit waar je naartoe gaat. Het advies is voor elke situatie hetzelfde!

Neem zo weinig mogelijk mee op reis!
Door kritisch te zijn op wat je allemaal wel/niet meeneemt voorkom je dat je backpack te zwaar wordt. Een zware backpack zorgt voor stress en is slecht voor rug. Als je licht reist, heb de ruimte om meer uitrusting aan je backpack toe te voegen. Ook dat ene souvenirtje voor mama! Natuurlijk begrijpen we dat het een uitdaging is om niet te veel mee te nemen. Het internet staat vol met paklijsten. Als je dat allemaal mee zou moeten nemen, kun je wel 4 tassen volstoppen. Laten we beginnen bij het begin. Heb je een reisverzekering , een paspoort en een visum?

Top zes dingen die je mee moet nemen
1. Een backpack
Ja natuurlijk heb je die nodig. Zonder backpack, kun je niet backpacken. Zorg ervoor dat je een lichte backpack op de kopt tikt. Ook Moet de backpack goed op je rug passen en moet hij lang mee kunnen.
2. Een klein tasje
Een klein tasje is erg handig. Wanneer je naar de stad gaat of een plek gaat bezoeken, is het handig om wel je geld en paspoort bij je te hebben. Je hoeft dan natuurlijk niet je hele hebben en houden mee te zeulen. Zorg er wel voor dat de tas gemakkelijk is op te vouwen!

3. Een reishanddoek
Waarom niet een gewone handdoek? Gewone handdoeken zijn erg zwaar en nemen veel ruimte in. Micro-fiber handdoeken zijn erg licht en zijn gemakkelijk te vouwen. Daarnaast drogen ze ook nog een super snel!
4. Een wereldstekker
Het is nog wel belangrijk om bereikbaar te zijn en mooie foto’s te kunnen maken! Vergeet je wereldstekker dus niet om je belangrijkste apparaten mee op te kunnen laden.
5. Backpack toilettas
Zonder twijfel de gemakkelijkste manier om al je toiletspullen en medicijnen op één plek te hebben. Vaak kun je deze ook uitrollen en ophangen. Ideaal om in je badkamer in het hostel te bewaren.
6. Een wasmandtas
Je gaat natuurlijk niet kleding meenemen voor elke dag. Je zult vaak een wasje moeten doen ergens. Zorg er daarom voor dat je een waszak hebt met een soort “mesh” strcutuur. Wanneer je een plastic zak gaat gebruiken, zorgt dat voor een nare lucht die je natuurlijk niet wil! Zeker niet in je tas!

Ben je er klaar voor?
Als je mensen in je omgeving hebt die wel eens zijn wezen backpacken, vraag hen dan of ze nog goede tips hebben. Onthoud wel twee dingen: reis licht en ga je eigen weg! Iedereen kan je vertellen wat je moet doen, maar je moet het ook zelf ervaren. Heb je straks het backpack virus te pakken? Zorg er dan voor dat je een goede doorlopende reisverzekering hebt. Dan kun je veel reizen maken!