De juiste verzorging voor jou en je paard

Je kijkt er al een tijdje naar uit: paardrijden! Als je begint met paardrijden zijn er wel een aantal dingen waar je je op moet voorbereiden. Je kan niet zomaar zonder bepaalde spullen gaan paardrijden. Wat je precies allemaal nodig hebt lees je in dit artikel.

Je juiste kleding is van groot belang
Als je voor het eerst gaat paardrijden dan is het logisch dat je nog niet de juiste kleding daarvoor in huis hebt. Als we het hebben over de juiste kleding dan moet je denken aan: een cap in de goede maat, paardrijlaarzen van rubber of leer, een paardrijbroek, zadel, en de teugels. Als je bij een manage gaat paardrijden dan worden de teugels en het zadel standaard door de manege erbij geleverd. Klik hier voor al het aanbod.

De verzorging van het paard
Paarden hebben natuurlijk goede verzorging nodig. Voor die verzorging heb je een aantal dingen nodig. denk hierbij aan een roskam van ijzer of rubber, een zachte borstel, een harde borstel, een spons en een manenkam. Ook is het van groot belang dat je de hoeven van een paard goed schoon houdt. Hiervoor heb je een hoevenkrabber, een harde borstel en een kwast voor nodig. Het is verstandig om de hoeven voor en na het rijden goed schoon te maken.

Eten en drinken
Zonder eten en drinken overleefd een paard het natuurlijk niet. Ook als het paard in de stal staat moet het kunnen drinken als het dorst heeft. Zorg daarom voor een waterbak. Een paard eet voornamelijk alleen hooi, gras en brokken.

Stal uitmesten
Het is belangrijk dat je regelmatig de stal van het paard uitmest. Als de houtkrullen of het stro nat wordt dan is dit niet goed voor de hoeven als het paard daar te lang in staat. Ook moet de stal droog en schoon zijn.