Met deze tips pak jij je koffer efficiënt in!

Heerlijk, je gaat op vakantie naar misschien wel een ver land of juist in Nederland. In beide gevallen pak jij je koffer(tje) in en wil je zo veel mogelijk spullen meenemen. Wanneer je gaat vliegen moet je op verschillende zaken letten: is de koffer niet te zwaar? Wat mag ik wel en wat niet meenemen in de handbagage? Voor je de koffers gaat inpakken zal je hier rekening mee moeten houden. Bij alleen handbagage zal je kleine vloeistoffen mee moeten nemen want meer dan 100ml per verpakking is niet toegestaan. In dit artikel geven we je tips hoe jij jouw koffer efficiënt in kan pakken zodat je zo veel mogelijk mee kan nemen!

Kleine verpakkingen
Wanneer je een weekendje weg gaat is het natuurlijk niet nodig om een grote fles shampoo of gel mee te nemen. In dat geval is het beter om kleine hoeveelheden mee te nemen. Je kan er voor kiezen om mini’s te kopen maar ook kleine flesjes die je zelf nog kan vullen zijn erg praktisch. Zijn zelfs deze nog te groot? Een lenzenbakje of andere kleine lege bakjes komen ook altijd van pas. Bewaar deze dus altijd. Hier kan je een kleine hoeveelheid vloeistof in vervoeren.

Begin met de grote spullen
De kans is groot dat je een extra paar schoenen mee neemt. In dat geval kan je deze schoenen het beste onderin je koffer opbergen. Hier zijn de schoenen het meest beschermd, je wil natuurlijk niet dat je Floris van Bommel schoenen beschadigd raken tijdens de vlucht. Daarnaast kan je vanuit daar kleding er omheen inpakken zodat je alle ruimte efficiënt benut.

Kleding sorteren
In de meeste gevallen vouw je de kleding op. Het is echter veel efficiënter om de kleding op te rollen. Naast het feit dat het ruimte bespaart, zal jouw kleding ook mooier aankomen op je bestemming. Je kleding kreukt namelijk minder als je het opvouwt.